CANNABIS RUDERALIS (Villihamppu)

 

Venäjällä ja Ukrainassa teiden varsilla kasvaa Cannabis ruderalis. Ruderalis oli pitkään villinä kasvava rikkakasvi, jota on viime vuosikymmeninä alettu viljelemään myös sisätiloissa. Rikkaruohomaisuutta korostaa kasvin pituus, joka jää yleensä enimmillään puoleen metriin tai lyhyemmäksi. Varsi on jämäkkä ja lyhyt ja lehtien väritys vaalean vihreä (1).

 

Ruderaliksen kukinnot kypsyvät poimittaviksi jopa 10-12 viikossa, ja muihin alalajikkeisiin verrattuna sen saa kukkimaan huomattavasti helpommin. Useimmat ruderalikset alkavat muodostamaan kukintoja 21-30 päivän sisällä itämisestä, riippumatta siitä miten paljon ne saavat valoa. Muut kannabislajikkeet vaativat kukkiakseen myös pimeyttä, mutta ruderalis pystyy tuottamaan kukintoa vaikka jatkuvassa auringonvalossa (1).

 

Cannabis ruderalis sisältää luontaisesti huomattavasti vähemmän päihdyttävää THC:tä, mutta sen risteyttäminen sativaan ja indicaan on suosittua kasvattajien keskuudessa. Risteyttämisen avulla saadaan niin sanottuja autoflower-lajikkeita ja niistä saatavat siemenet aloittavat kukkimisen automaattisesti 2-4 viikon kuluessa riipumatta valon määrästä (1).

 

Lähteet:

1. Vanha-Majamaa, A. 2018, Kannabiskirja, Helsinki, Kosmos.